maandag 29 april 2013

28 april 2013 Lübeck : Low budget + 30 april Schwerin






Zondag 28 april 2013

Onze gemiddelde uitgaven, per dag, houden we een beetje in de gaten. Te gek kan het dan niet worden. En omdat we verwachten dat het in Zweden nogal uit de hand kan lopen, dacht ik dat het wel verstandig zou zijn als wij een nachtje "low budget" zouden slapen. Goed, dat bleek achteraf niet zo slim.

Het begon met de aankomst in Lübeck, daar zag ik aan de kant van de weg dit bord: Ibis budget hotel, voor 33 euro een kamer en de 2e persoon voor 10 euro erbij. Nou?

Bij de voordeur begon het al; de tijden dat er een receptionist aanwezig was, zou pas na 17.00 uur zijn, het was 16.30 uur. Toch naar binnen, wat troffen wij aan? Een check-in point voor je hotelkamer! We konden zelf inchecken, net als op Schiphol. Creditcard erin, betalen, kamer bevestigen en we kregen een bon met inlogcode. Hier konden we mee naar binnen komen en ook onze kamerdeur openen. Niks geen paspoort of legitimatie...
Dat scheelt personeelskosten, geen receptionist de hele dag achter die balie. En op schoonmaakkosten werd ook erg bezuinigd, dat zou weldra blijken. Maar tot dan geen hotelkamer gezien.....




Dit is de deur van onze kamer, hier moet je de inlogcode invoeren. En dan komt het ....









Dit is het bed, geen vering of spiraal, gewoon op een plank. Daarboven een extra bed voor eventueel een kind. Geen nachtkastjes of een plankje, geen telefoon, wel een hangende t.v. (met een verrekijker nog niet de ondertitels te lezen). En heerlijke t.l. verlichting... zo sfeervol!


Nee, dit was echt genieten...ahum.
Een toilet en douche in een "cabine" vorm, zoals op een schip van P&O Ferries. Makkelijk schoon te maken en een Grohe-kraan, dat dan weer wel. Ook het wasbakje (achterin) was minimaal van luxe, het leek op een wastafel in de gevangenis (niet dat ik dat weet uit ervaring van het "zitten", maar wel van werken in het gevang).

Na een nacht slapen, kwamen we gebroken uit ons bed. Allebei rugpijn en doodmoe.... nee, low-budget was in dit geval geen goede keuze, goedkoop is duurkoop? Volgende keer iets meer comfort!














Dinsdag 30 april 2013 (WA is koning geworden). 

Na ons vertrek uit Lübeck, gingen we de "oude" grens over naar Oost-Duitsland. Hier en daar zie je nog grenshekken en douanehuizen. Wat een leed hebben die mensen ervaren, om geen vrijheid te hebben, zoals wij die kennen. 

We zien wel meteen de M van MacDonald, maar ook de armoede van de kazernewoningen, de oude gebouwen en de trabantjes! We gaan op weg naar Schwerin in de provincie Mecklenburg. De oude binnenstad is om te zoenen, zoveel schilderachtige plekjes. Mooie pleinen, oude gerenoveerde gebouwen. 
Schloss Schwerin
Deze stad heeft aan het water een geweldig slot liggen, met mooie tuinen en een orangerie, echt de moeite waard.  
De orangerie.

Hierna vertrekken we weer verder naar het Oosten. In de glooiende landschappen zien we koolzaad en zomertarwe staan op grote landerijen. Onderweg komen we door Wismar, ook een Hanze-stad, maar wij vonden die stad niet spectaculair. Op naar de kust. Naar Heiligendamm.
Heiligendamm is een plaatsje aan de kust, te vergelijken met Bergen aan Zee. Hier staan allemaal villa's die vroeger wit waren en rijkdom uitstraalden (the rich and famous). Momenteel worden er een aantal gerenoveerd (deze hiernaast is nog niet aan de beurt, maar wel te koop) en is er alweer een mogelijkheid om te kuren. Het was heerlijk om even uit te waaien en rond te kijken.



Kijk, dit was onze overnachting in Bad Doberan, dit keer geen low-budget, verschil moet er zijn. Hoewel dit niet eens veel duurder was en ook nog met ontbijt! En zonder rugpijn!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten