vrijdag 3 oktober 2014

Op Avontuur

Daar stond ze dan: Little Miss Sunshine, zonnebloemgeel en het dakje omhoog. Een prinses onder de old-timers. Ik was meteen verliefd op haar....Een Volkswagen camper T2 uit 1976.

Hoofd Reisleiding was jarig geweest, als verrassing kreeg hij een bijzonder weekendje weg. Op pad met een campertje uit de vorige eeuw, gerestaureerd en klaar om te gaan.....
Sleutel omdraaien en wegrijden? Dat had je gedacht! Automatisch verstelbare spiegels? Welneeee, uitstappen en verdraaien. Elektrische ramen? Neeeeee, zelf de raamslinger gebruiken! Kleine raamwissers met 2 standen: aan en uit. Wat nou interval? Wat nou regensensor? Als er druppels verschijnen gewoon aan doen!
Het lijkt wel of je een touringcar instapt: hoog en dan dat stuur: kijk, dan heb je pas een echt stuur in handen, zonder stuurbekrachtiging, dus werken. Bij iedere bocht trekken aan het stuur. We hoeven nog net niet onze handen uit te steken bij de rotonde.
Och, die kleine raampjes aan de zijkant, dat doet me aan vroeger denken... Net als het uittrekken van de lichten; stadslicht of dimlicht. Achterraamwisser? Beetje jammer, niet aanwezig. En dan zal ik het helemaal maar niet hebben over de stoelverwarming, parkeersensoren en de USB-aansluiting.

Na wat omzwervingen op kleine wegen, waar de maximum snelheid 80 is, komen we in Assen. Even pauze voor de prinses en haar gevolg.
Hierna verder, langs Spier, Wijster en Gehucht Nuil (noooooit van gehoord). Ons doel, camping Westerbergen, ligt heerlijk in het zonnetje, als we aankomen op onze plek en de luifel gaan uitzetten.
We beginnen, als ervaren kampeerders (20 en 10 jaar in caravan en tent), de tentstokken in elkaar te zetten. Dan moet de luifel in de goot van de camper geschoven worden (of gedrukt). Hierna een paar scheerlijnen bevestigen en op het moment dat Hoofd Reisleiding zegt dat het allemaal goed staat, laat ik de stokken los. Het hele geval stort met tentstokken, luifel en scheerlijnen in elkaar. Goh, wat raar.... die luifel zat toch goed vast in de goot?
Na een nieuwe poging lukt het gelukkig wel. Moet ik er wel bij vertellen dat we pas na 2 dagen doorhadden dat er een ruimte in de luifel zit, waar de dwarsbalk-tentstok doorheen geschoven kan worden. Vandaar deze foto, met een ietswat zielige luifel...
De verhuurster heeft goed voor ons gezorgd: een koelkast met eten voor de avond en een ontbijtje. Het is gewoon een B & B op wielen!
Na een tweede dag gezworven te hebben (en weer die luifel opgezet), zitten we op een camping bij Ommen. Het bevalt Hoofd Reisleiding wel. Ineens schiet hem te binnen dat ik volgende week jarig ben. Hij vraagt wat ik wil hebben voor mijn verjaardag? Nou, een Little Miss Sunshine natuurlijk!

http://www.avontuurverhuur.nl/

2 opmerkingen: