maandag 29 juli 2013

23 april 2013 Dagje uit met de meisjes



Met een paar "oud" collega's heb ik nog contact, een heel waardevol contact, want werken is niet alles in het leven. Soms heb je behoefte om elkaar weer eens te zien en te spreken, dingen des levens te delen en iets leuks te doen!

Zo ook op 23 april van dit jaar. Met collega 1 vertrokken, per trein, uit Hoorn op weg naar Apeldoorn. Hier gaan we collega 2 ontmoeten, die sinds een aantal jaren in het Oosten van het land woont. Zij pikt ons op, met auto, om gezamenlijk naar paleis het Loo te gaan.  Daar is een speciale tentoonstelling: Beeld van Beatrix. 
We verdwalen in Apeldoorn, maar gelukkig, na verloop van tijd vinden we toch de parkeerplaats van ons einddoel. Geschokt kijken we om ons heen, wel 20 autobussen staan geparkeerd. Zijn al die mensen ook hier gekomen voor deze tentoonstelling?

Wat is een uitje zonder koffie met gebak? Jaja, kijk ons zitten aan onze oranje gebakjes!


Nog geen schilderij gezien, maar dat hebben we alvast binnen. We beginnen hierna in de westvleugel bij de tentoonstelling. In het kader van de 75ste verjaardag van onze koningin hebben kunstenaars zich laten inspireren, niet wetende dat ze bekend zou maken dat ze ging aftreden. Een grote belangstelling toont de interesse en waardering voor de kunstwerken. Soms bekende, soms minder bekende artiesten. Soms bekende materialen (verf, textiel, steen), soms onbekende (glas, koffiecupjes, postzegels).
  
Nespresso Bea
Deze heeft gewonnen
Postzegel Bea

Olieverf, deze vond ik mooi




Na het lopen tussen krioelende mensen en het manoeuvreren tussen de kunstwerken (te kleine oppervlakte of teveel kunst), besloten wij eens een lekkere lunch te nuttigen. Om meteen hierna te gaan wandelen in de tuinen van 't Loo, waar de wereld van de Oranjes zich vele eeuwen heeft afgespeeld.

En zo kwam er een einde aan een leuk uitje met de meisjes, waarna een ieder weer zijn eigen kant op ging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten