vrijdag 10 mei 2013

Op weg naar Göteborg

Onze stuga verlaten en via het noorden van het Vätternmeer naar Tiveden (National natuurpark), om een geweldige wandeling te maken naar de Stenkälla, een steenformatie van enorme rotsen (graniet), met waterbron in een grot, uit de laatste IJstijd,een wandelroute van 2 km., maar je doet er een uur over, indrukwekkend en spectaculair!

Doorgereden richting Lidköping om daar een B&B te vinden; Billy's B&B, een oude piloot/agent, die vele tips had. De volgende ochtend: kasteel Löckö, gebouwd door een misdadige bisschop (mensen uitmelken), even ten noorden van Lidköping, op het schiereiland Kalland, een plaatje, toch?


Toen naar Spiken, een toeristisch plaatsje in het noorden van Kalland, met een visafslag en een rokerij. Hierna doorgereden naar Hornborgasjön, een moerasgebied, waar kraanvogels elkaar met duizenden in het voorjaar het hof maken. Helaas hebben we er maar eentje gezien, het paringstijdstip was al voorbij, haha! En geloof het of niet maar in 'the middle of nowhere' een landgenoot met een campertje.

Daarna naar Kinnekulle aan het Varna meer. Een kalksteenplateau met een natuurreservaat. Viel een beetje tegen dus maar snel door naar Lidköping om nog even wat te shoppen. Maar alle winkels waren dicht, het was Hemelvaartsdag!
Maar wel lekker gegeten bij een pizzeria.

Vanochtend in het Eko-park Hunneberg (granietplateau en elandenmuseum) met een populatie van ca. 70 elanden een zoektocht gedaan naar deze elanden, maar ook hier niet het juiste moment van de dag. Dan maar door naar Göteborg, de plaats waarvan we morgenochtend gaan vertrekken richting Denemarken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten