vrijdag 8 juni 2012

Beer in boom en niet op de weg, want die is weg

Ja hoor! Hier istie dan, de beer in de boom, echt, we hebben hem gezien!

Wat hebben wij een mazzel gehad, gisteren. Ontsnapt aan een ramp, zo hoorden we vanochtend. Ik vertelde al over het smeltende sneeuwwater en de vele regenbuien die voor grote problemen zorgden. Nadat wij de Alaska Highway een stuk hadden bereden, kwamen we een opstopping tegen. Het bleek dat een stroompje uitgegroeid was tot een rivier en onder de weg door zijn weg had gevonden. Gevolg was dat de fundering van de weg verzadigd raakte en wegspoelde, wij waren er net overheen!

Vanochtend stonden vele campers, vrachtauto's en personenauto's te wachten bij Teslin, het eerste waar wij weer kwamen, nadat we geslapen hadden in Dawson's Peak, een motel na de rivieroverstroming. Je merkt het meteen; al de aanvoer staat stil. Geen vrachtvervoer, geen eten/voorraden e.d. Iedereen stond te kamperen en bij de restaurants aan de weg liep het vol met mensen voor eten, toilet, wassen e.d.

Gelukkig konden wij verder en gingen op weg naar onze boot in Skagway. Via Teslin naar Johnsons Crossing, Jakes Corner naar Carcross. Toen in de mist de grens over van Canada naar Alaska.
Aangekomen in Skagway bleek al gauw het hoge Volendam-gehalte. Veel winkeltjes voor toeristen met goedkoop goud, juwelen en kitsch. Maar het was wel een schattig dorpje, beetje Lucky-Luke-achtig, met een saloon waar we nog een heerlijk Amber-biertje hebben gedronken. Dan kan er weinig mis gaan, toch?

Met de boot zijn we aangekomen in Haines en we zitten in de Bear Lodge, een B & B, met uitzicht op het prachtige meer voor ons, waar sporadisch wel eens zwaardwalvissen komen en humbug-wales.
Stand wild:
Beren: 0
Moose: 0
Bald Eagles: 3
Zeearend: 1
Berenpoep: veel.

1 opmerking:

  1. wow, wat spannend allemaal. doe mij maar een kitserig souveniertje, altijd leuk. volgens mij kan je nu 1 beer toevoegen aan de wild stand, toch? zie foto. nou, slaap lekker he en geniet met volle terug. kus, je zus...........

    BeantwoordenVerwijderen