vrijdag 15 juni 2012

In de wildernis

Na 4 dagen zonder internet en geen bereik op mobiele telefoons, nu maar weer eens een update... We leven nog! Dinsdag 12 juni vertrokken we vanaf Haines Junction naar Tok, spreek uit: Took. Overnachting in een motelletje langs de highway en vertrokken om 8.15 uur naar het noorden. Bij Destruction Bay (wat een toepasselijke naam) was de weg weer open, na diverse overstromingen. Via de Alaska Highway gingen we Kluane National Park in en reden de grens over bij Bear Creek, waar een beer in de tuin stond bij een douane-huisje!

In het Tetlin National Wildlife Refuge kwamen we een wandeling tegen naar het Hidden Lake, nou, dat wilden we wel eens zien! Ja hoor, we hebben het meer gevonden en ook een roeiboot die daar op de kant lag... Een uitgelezen mogelijkheid om HOOFD REISLEIDING te testen op zijn roeikracht (en die van mij).
Prachtig meer, helaas geen bevers gezien, die daar wel zouden moeten zijn (gezien de beschadigingen aan de bomen).


In Tok kwamen we aan bij Maggie, een Duitse dame, met een leuke B&B, die haar man tegenkwam terwijl hij gestationeerd was in Duitsland voor het Amerikaanse leger. Van meerdere Amerikaanse bewoners (mannen) horen we dat ze gelegerd waren in Duitsland. Sommige kennen Nederland en zelfs Ajax! Over het EK zullen we het maar niet hebben...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten